ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Εβδομάδα αφιερωμένη στην παράδοση που έγινε στη Βέροια το Μάρτιο του 1999. Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργάνωσε ομιλία με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παύλο Αποστολίδη με θέμα: "Μεγάλων Κομνηνών μνήμη ευσεβείας", παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια του Πόντου. Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας διοργάνωσε βραδιά με παραδοσιακούς χορούς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών διοργάνωσε ομιλία με τον Γιώργο Λογοθέτη Λέκτορα του Α.Π.Θ. με θέμα: "Ο Ελληνισμός της διασποράς" παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί της Ηπείρου. Ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ημαθίας παρουσίασε εκδήλωση με χορούς της Κρήτης και προβολή του video "Οδοιπορικό στην Κρήτη". Η Θρακική Εστία Βέροιας διοργάνωσε ομιλία με τον καθηγητή Κων/νο Βακαλόπουλο με θέμα: "Η έξοδος των Θρακών το 1922" και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί της Θράκης. Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων παρουσίασε Ήθη και Έθιμα από το Βλάχικο αρραβώνα και γάμο (κείμενα, χοροί, αναπαραστάσεις). Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα: "Στοιχεία πολιτιστικής ανάπτυξης των πληθυσμιακών ενοτήτων που συμβιώνουν στο νομό Ημαθίας".

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • ΚΩΔΙΚΟΣ: CLHCV_CA_KEPA_1999_PR_007
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 1999
  • ΕΙΔΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΧΟΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΙΛΙΕΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΗ: Κ.Ε.Π.Α.Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ: Το φυλλάδιο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και σύντομα στοιχεία για τις δράσεις των συλλόγων. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Δ.Ε.Π. Βέροιας.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου