Το αρχοντικό Σαράφογλου στο δίκτυο πολιτιστικών θεμάτων

"Ματιές στο παρελθόν του τόπου μας

με αφορμή ένα μνημείο της γειτονιάς μας"

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον εμπλουτισμό των δράσεων των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας δημιούργησε τοπικό δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο: «Ματιές στο παρελθόν του τόπου μας με αφορμή ένα μνημείο της γειτονιάς μας».

Σκοπός της δημιουργίας του τοπικού δικτύου είναι η ανάπτυξη ενός πλαισίου επικοινωνίας, υποστήριξης και ανατροφοδότησης των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων που υλοποιούν προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θεματολογία που σχετίζεται με τη μελέτη της τοπικής ιστορίας και ιδιαίτερα με τα ιστορικά και περιβαλλοντικά μνημεία της περιοχής της Ημαθίας.

Μεταξύ των διαφόρων μνημείων της πόλης και της περιοχής μας, αντικείμενο έρευνας γίνεται και το αρχοντικό Σαράφογλου, ως δείγμα της παραδοσιακής βεροιώτικης αρχιτεκτονικής. Το αρχοντικό ερευνά ομάδα μαθητών της Στ΄ τάξης του 16ουΔημοτικού Σχολείου Βέροιας με τη συνδρομή των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

Ήδη, οι «μικροί ερευνητές», με τους δασκάλους και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Έφη Αντωνιάδου, επισκέφτηκαν το αρχοντικό προκειμένου να έλθουν σε μια πρώτη επαφή με το χώρο, να γνωρίσουν περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του αρχοντικού, τους ιδιοκτήτες του, καθώς επίσης και στοιχεία που αφορούν την αρχιτεκτονική του.

Σύντομα θα ακολουθήσουν νέες επισκέψεις και δραστηριότητες στο χώρο του αρχοντικού.

 

 

 

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου