Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θεανώ Ζωγιοπούλου"

LOGO ZOGIOPOULOU

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου" έχει σαν στόχο της τη διάδοση της ανάγνωσης, τη δημιουργία μελλοντικών φίλων του βιβλίου, την αισθητική και κοινωνική διαπαιδαγώγηση, την ψυχαγωγία και το κέντρισμα της φαντασίας καθώς και την ανάπτυξη του ερευνητικού και κριτικού πνεύματος.

Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιανουάριο του 1989 σαν Ν.Π.Δ.Δ. Εντάσετε στη Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας.

 Από το 1989 μέχρι σήμερα λειτουργεί στον ίδιο χώρο (Δωρεά της Θεανώς Ζωγιοπούλου) έναν χώρο 450 τμ κατάλληλα διαμορφωμένο.

 ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 Οι ώρες λειτουργίας της Δημοτικής βιβλιοθήκης: καθημερινά Δευτέρα ως και Παρασκευή Πρωί 9- 2 μ.μ. και απογεύματα Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 5.30- 8.30 μ.μ. Το Σάββατο η βιβλιοθήκη λειτουργεί από τις 8.30 έως τις 2.30 μ.μ.

 ΧΩΡΟΙ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΑ

 Ο χώρος της βιβλιοθήκης (450 τμ) είναι κατάλληλα διαμορφωμένος έτσι ώστε να υπάρχουν δύο αναγνωστήρια, ένα ενηλίκων και ένα για παιδιά δημοτικού-νέους.

Ένας χώρος συνάντησης και δημιουργικής έκφρασης των νέων, που φιλοξενεί παράλληλα και τις δραστηριότητες τους καθώς υπάρχει και μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 50 ατόμων για την κάλυψη εκδηλώσεων. Στην συγκεκριμένη αίθουσα υπάρχει η δυνατότητα προβολής DVD, VIDEO, καθώς και η δυνατότητα ν΄ ακούσουν τη μουσική που θέλουν από CD κλπ.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Στη Βιβλιοθήκη σήμερα υπάρχουν 20.000 τόμοι, οι οποίοι αποτελούν τις επιμέρους συλλογές της. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:

  1. Συλλογή παιδικών βιβλίων (περίπου 5000 τεκμήρια).
  2. Συλλογή ιστορικών βιβλίων (περίπου 3500 τεκμήρια - Δωρεά Ιωάννη Αγγελίδη)
  3. Συλλογή θεατρικών έργων (περίπου 1000 τεκμήρια - Δωρεά του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου-Μακεδονικού Θεάτρου)
  4. Ακόμα υπάρχουν βιβλία ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας για ενηλίκους, ψυχολογίας και βιβλία για μουσική, τέχνη, γενικές εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και παλιότερα τεύχη περιοδικών κ.τ.λ.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ δωρεά Ιδρύματος "Σταύρου Νιάρχου"

Εκτός από τις παραπάνω συλλογές, στο χώρο της βιβλιοθήκης φιλοξενείται ακόμα και μια μεγάλη συλλογή που περιέχει 3500 CD και DVD και γύρω στις 1500 τίτλους βιβλίων (ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα) για τη μουσική καθώς επίσης παρτιτούρες έργων γνωστών συνθετών. Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή και εκτός του έντυπου υλικού - και του οπτικοακουστικού. Ολο το υλικο βρίσκεται στην διάθεση του φιλότεχνου και φιλόμουσου κοινού για ακρόαση και ανάγνωση.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Η βιβλιοθήκη προμηθεύεται τους εξής τίτλους περιοδικών: Αρχαιολογία, Νέα Εστία, RAM, Ιστορία εικονογραφημένη, Διαβάζω, Σινεμά, Ελληνικό Πανόραμα, Λέξη, Οδός Πανός, National Geographic, και ορισμένα περιοδικά τοπικού ενδιαφέροντος. Ακόμα υπάρχει αρχείο παλαιών τευχών επιστημονικών-φιλολογικών περιοδικών.

βιβλιοπροτάσειςΝεα Εκδηλώσεις

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου