Σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας το έτος 1945

To Δημοτικό Συμβούλιο που ανέλαβε τη διοίκηση της πόλης τον Μάρτιο του 1945 είναι το πρώτο μεταπολεμικό Δ.Σ. και συνάμα το πρώτο προεμφυλιακό Δ.Σ. της πόλης από το οποίο διατηρούνται, ορισμένες αποφάσεις του στο Αρχείο των αποφάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Βέροιας. Το Δ.Σ. ήταν διορισμένο και διοίκησε για διάστημα περίπου ενός έτους, μέχρι τον Μάρτιο του 1946, οπότε διορίστηκε Δήμαρχος και ξεκίνησε τη θητεία του ο Μιχαήλ Γεωργιάδης.

Το όργανο που συνεδρίαζε και λάμβανε αποφάσεις στη συγκεκριμένη περίοδο, όπως προκύπτει από το κέιμενο των αποφάσεων που υπάρχουν, ονομαζόταν «Διοικούσα Επιτροπή» και αποτελούνταν από 13 μέλη, περιλαμβανομένου και του Προέδρου. Ο πρόεδρος εκλεγόταν από το Σώμα ενώ στη συγκεκριμένη δημοτική θητεία Πρόεδρος της Διοικούσας ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος. Τέλος, στις συνεδριάσεις του οργάνου συμμετείχε και ο Γραμματέας του Δήμου.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέταση των θεμάτων τα οποία απασχόλησαν το Δ.Σ. της συγκεκριμένης περιόδου. Δυστυχώς όμως από το έτος 1945 σώζονται μόνο 10 αποφάσεις, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με θέματα κοινωνικά και οικονομικά.

Παρακάτω παρουσιάζεται η σύνθεση του Δ.Σ. της Βέροιας για τη χρονική περίοδο Μάρτιος 1945 – Μάρτιος 1946.

Δήμαρχος: Αλέξανδρος Καραποστολάκης

Μέλη Διοικούσας Επιτροπής

Κ. Τσαπραλής

Γ. Ανδρεάδης

Θ. Θεμελής

Λ. Κοσμίδης

Κ. Σίσσας

Μ. Τζαφερόπουλος

Θ. Τριανταφυλλίδης

Σ. Τυφλίδης

Β. Κασάπης

Ε. Χατζηνικολάκης

Α. Κεμιντζές

Θ. Βλαχογιάννης

Γραμματέας Διοικούσας Επιτροπής: Ηλίας Ιωαννίδης ή Χαράλαμπος Αραπίδης

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου