Στιγμές καλοκαιρινής απόδρασης στη Βέροια του χθες…

Πώς αντιμετώπιζαν τον καύσωνα του καλοκαιριού οι Βεροιώτες στο παρελθόν;  Υπήρχε η δυνατότητα για κολύμπι σε προορισμούς κοντά στην πόλη; Αναφερόμαστε σε μια εποχή που ο πληθυσμός δεν είχε ούτε την οικονομική δυνατότητα για πολυήμερες διακοπές, ούτε τη δυνατότητα μετακίνησης στις κοντινές θαλασσινές παραλίες, συνήθεια η οποία φαίνεται να αρχίζει από τη δεκαετία του 1960.

Τις υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως αντιμετώπιζαν αρκετοί Βεροιώτες, κάνοντας μπάνιο, πού αλλού, παρά στο ποτάμι της Βέροιας, τον Τριπόταμο. Τα «μπάνια» σε σημεία του Τριποτάμου, όπου σχηματίζονταν μικρές λίμνες ή όπου υπήρχαν δεξαμενές εργοστασίων, ήταν μια από τις αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες των Βεροιωτών. Τα «μπάνια» διατηρήθηκαν και διατηρούνται στη μνήμη πολλών, οι οποίοι τα παρουσιάζουν σαν μια από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων. Τα σημεία του ποταμού που προσφέρονταν για τη συγκεκριμένη απόδραση βρίσκονταν στην περιοχή του Λιανοβροχίου, στο εργοστάσιο του Χατζηνικολάκη, στο εργοστάσιο του Σωσσίδη στο  Βέρμιο και στις Καμάρες, πάνω από το εξοχικό κέντρο της Μπαρμπούτας.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου