ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ "ΟΡΕΣΤΗΣ από τον Ρίτσο στους τραγικούς"

Παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με το έργο "ΟΡΕΣΤΗΣ από τον Ρίτσο στους τραγικούς" σε σκηνοθεσία - επιμέλεια σκηνικού χώρου Θέμη Μουμουλίδη, μετάφρασή Κ.Χ. Μύρη, κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη, μουσική Γιώργου Ανδρέου. Έπαιξαν οι ηθοποιοί Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Βίκυ Βολιώτη, Ρασμί Σουκούλη, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Ευαγγελία Ράντου και Γιώργος Σμπυράκης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • ΚΩΔΙΚΟΣ: CLHCV_CA_KEPA_2001_INFO_006
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 2001
  • ΕΙΔΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΘΕΑΤΡΟ
  • ΣΥΛΛΟΓΗ: Κ.Ε.Π.Α.Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ: Το φυλλάδιο περιλαμβάνει βιογραφικά των Γιάννη Ρίτσου, Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, κείμενα της Χρύσας Προκοπάκη " Ο μύθος των Ατρειδών στους ποιητικούς μονολόγους του Γιάννη Ρίτσου" (Θεατρικά Τετράδια αρ. 18, Ιούλιος 1989), "Η πορεία προς την Γκραγκάντα" (Η πορεία προς την Γκραγκάντα ή Η περιπέτεια του οράματος, Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 1981), αποσπάσματα από το βιβλίο του Τάσου Λειβαδίτη "Γιάννης Ρίτσος. Μελέτες για το έργο του" (Εκδόσεις Διογένης, Αθήνα 1975). Επίσης περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα δοκίμια για την αρχαία τραγωδία του Jan Kott, καθώς και βιογραφικά των συντελεστών της παράστασής. Ι΄ Συνάντηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 2001.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου