Απόφαση 1954/074

Απόφαση περί ορισμού: 1) στους κληρονόμους Δημήτρη Ιωακειμίδη τιμής μονάδας κατά m3 για την αποζημίωσή τους για την αξία του κτίσματος των οικοδομών τους που ρυμοτομήθηκαν στην οδό Μητροπόλεως σε 50.000 δρχ, δηλαδή αύξησης επί της τιμής που έιχε οριστεί από τον πρόεδρο Πρωτοδικών Βέροιας σε 30.000 δρχ. κατά 69%, 2) στον Βασίλειο Ασλάνογλου και την Ελένη Κλημεντίδου τιμής μονάδας κατά m3 του κτίσματός τους σε 60.000 δρχ., δηλαδή αύξησης επί της τιμής που είχε οριστεί από τον πρόεδρο Πρωτοδικών σε 35.000 δρχ. κατά 70%, με σκοπό την αποφυγή δαπανηρών και μακροχρόνιων δικαστικών αγώνων. Απόφαση Δ.Σ. κατόπιν υιοθέτησης του πορίσματος του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους της Δημαρχιακής Επιτροπής Αντων. Χατζηνικολάου και της υπ' αριθ. 7/19-02-1954 πράξης της Δημαρχιακής Επιτροπής, με την οποία προτείνονται οι παραπάνω τιμές μονάδας.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ: CLHCV_MCA_MV_1954_DCS_074
  • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: 9/3/1954
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 074
  • ΘΕΜΑ: Επί διαφόρων εγγράφων και αιτήσεων.
  • ΤΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Βέροια
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ: 3/5/1954
  • ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: Δήμος Βέροιας
  • ΕΙΔΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΧΟΛΙΑ: Επισυνάπτονται: 1) Αντίγραφα απόφασης (1), 2) Διαβιβαστικό απόφασης Δ.Σ. προς τη Νομαρχία για έγκριση, 3) Χειρόγραφο σχέδιο απόφασης, 4) Απόσπασμα του υπ' αριθ. 6 πρακτικού συνεδρίασης Δ.Σ. της 09/03/1954, 5) Χειρόγραφο σχέδιο αποσπάσματος πρακτικού, 6) Κατάσταση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου με τα ονοματεπώνυμα των ιδιοκτητών και τις τιμές μονάδας των οικοδομών που ρυμοτομήθηκαν στην οδό Μητροπόλεως, από το Πρωτοδικείο Βέροιας και το Εφετείο Θεσ/νίκης, 7) Αίτηση των: α) Βασιλείου Ασλάνογλου, β) Ελένης συζύγου Στεφ. Κλημεντίδου, γ) Γεωργίου Ιωακειμίδη και ως πληρεξούσιου του Μιχάλη, της Αναστασίας, της Σοφίας και του Κων/νου Ιωακειμίδη, περί καθορισμού τιμής μονάδας των κατεδαφισθέντων κτισμάτων τους επί της οδού Μητροπόλεως με εξώδικο συμβιβασμό και με βάση την αποζημίωση που δόθηκε στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες των κτισμάτων της οδού Μητροπόλεως (μετά από προσφυγή τους στο Πρωτοδικείο Βέροιας και στο Εφετείο Θεσ/νίκης), 8) Επισυναπτόμενη απόφαση 324/53, 9) Διαταγή υπ' αριθ. 7583/53 του Δημάρχου Βέροιας προς το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου περί αναφοράς των αποφάσεων σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας των κτισμάτων των οικοδομών που ρυμοτομήθηκαν στην οδό Μητροπόλεως από το Πρωτοδικείο Βέροιας και το Εφετείο Θεσ/νίκης στον Δημοτικό Σύμβουλο Αντ. Χατζηνικολάου, για τη σύνταξη εισήγησής του περί συμβιβασμού μεταξύ του Δήμου και της Ελένης Κλημεντίδου και των κληρονόμων Ιωακειμίδη, 10) Αντίγραφα της διαταγής Δημάρχου (3), 11) Αίτηση των κληρονόμων Δημ. Ιωακειμίδη προς το Δ.Σ. περί αποδοχής της αποζημίωσης που καθορίστηκε από τη Δημαρχιακή Επιτροπή εξώδικα για τη ρυμοτόμηση της οικίας τους, 12) Αίτηση της Ελένης Κλημεντίδου και του Βασιλείου Ασλάνογλου προς το Δ.Σ. περί αποδοχής της αποζημίωσης που καθορίστηκε από τη Δημαρχιακή Επιτροπή εξώδικα για τη ρυμοτόμηση της οικίας τους, 13) Απόφαση 52 της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας περί ορισμού εισηγητή του Αντ. Χατζηνικολάου για την εξέταση και υποβολή πορίσματος στη Δημαρχιακή Επιτροπή σχετικά με την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης της διαφοράς αποζημίωσης μεταξύ του Δήμου και των κληρονόμων Δημ. Ιωακειμίδη, Ελένης Κλημεντίδου και Βασιλείου Ασλάνογλου για την αξία των κτισμάτων των οικοδομών τους που ρυμοτομήθηκαν στην οδό Μητροπόλεως, 14) Πόρισμα του Δημοτικού Συμβούλου Αντ. Χατζηνικολάου προς τη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Βέροιας για τη γνωμοδότηση της τελευταίας στο Δ.Σ., προκειμένου να δοθεί: α) στους κληρονόμους Ιωακειμίδη τιμή μονάδας κατά κ.μ. 50.000 δρχ. των κτισμάτων των οικοδομών που ρυμοτομήθηκαν στην οδό Μητροπόλεως, β) στον Βασίλειο Ασλάνογλου τιμή μονάδας κατά m3 60.000 δρχ. του κτίσματος της οικοδομής του που ρυμοτομήθηκε στην οδό Μητροπόλεως, 15) Απόφαση 7 της Δημαρχιακής Επιτροπής περί υιοθέτησης του πορίσματος του Αντ. Χατζηνικολάου και γνωμοδότησης στο Δ.Σ. για να δοθεί: α) στους κληρονόμους Ιωακειμίδη τιμή μονάδας κατά κ.μ. του κτίσματός τους 50.000 δρχ. και β) στον Βασίλειο Ασλάνογλου και την Ελένη Κλημεντίδου τιμή μονάδας κατά κ.μ. συνολικά 60.000 δρχ..
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απόφαση 1954/073 Απόφαση 1954/075 »

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου