Εικόνες εκ της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας

Politistika Karakostis 594 001Ο Σύλλογος Ωφέλιμων Βιβλίων ιδρύθηκε το έτος 1899 από το Δημήτριο Βικέλα και η δραστηριότητά του συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η διάδοση γνώσεων με στόχο τη μόρφωση του λαού. Προς επίτευξη του καταστατικού του σκοπού ο Σύλλογος εξέδωσε ποικίλα έργα, τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εκδόσεών του, ο οποίος χωρίζεται σε διάφορες σειρές.

Μια από τις σειρές έφερε το χαρακτηριστικό τίτλο «Πράσινα Βιβλία», τίτλος που οφειλόταν στο χαρακτηριστικό πράσινο εξώφυλλο της σειράς. Η σειρά περιείχε 76 εκδόσεις που κυκλοφόρησαν από το 1908 έως το 1940.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το βιβλίο με τίτλο: Εικόνες εκ της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Το βιβλίο περιέχει 55 αριθμημένες σελίδες και σε αυτό περιλαμβάνονται εικόνες από την αρχαία ελληνική ιστορία που συνοδεύονται από μικρά σημειώματα επεξήγησης.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: η γέννηση του Χαριλάου, ο νομοθέτης της Σπάρτης Λυκούργος, η παράδοση του νόμου από το Σόλωνα στους Αθηναίους, η μάχη των Πλαταιών, ο Θεμιστοκλής ενώπιον του Ξέρξη, ο θάνατος του Παυσανία, ο Σωκράτης στη φυλακή, ο Αλέξανδρος και η ιέρεια των Δελφών, ο Αλέξανδρος στον τάφο του Αχιλλέα, ο Γόρδιος δεσμός, ο Αλέξανδρος και η οικογένεια του Δαρείου, ο θάνατος του Αλεξάνδρου κ.α.

Το βιβλίο περιλαμβάνεται στη συλλογή Μερκουρίου Καρακωστή, η οποία διαθέτει αρκετές εκδόσεις του Συλλόγου Ωφελίμων Βιβλίων.



Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου