Μνημεία της πόλης με… άλλη ματιά…

 

Οι σχολικές μονάδες του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Ματιές στο παρελθόν του τόπου μας με αφορμή ένα μνημείο της γειτονιάς μας» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (18η Απριλίου – International Day for Monuments and Sites).

Οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων που συμμετέχουν στο ΤΘΔ παρουσιάζουν τα μνημεία της γειτονιάς τους μέσα από τη δική τους ματιά, με ένα ολιγόλεπτο σποτάκι! Με τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκουν να προβάλουν στο ευρύτερο κοινό τη σημασία των μνημείων της περιοχής τους, να αναδείξουν τα προβλήματά τους και να προωθήσουν το ζήτημα της προστασίας και ένταξής τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή. Μεταξύ αυτών και το αρχοντικό Σαράφογλου, το οποίο οι μαθητές επισκέφτηκαν για να μάθουν την ιστορία του και να δημιουργήσουν μέσα σε αυτό.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ – ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου