Υποδοχή ομάδας μαθητών από ξένες χώρες στο Δήμο Βέροιας

 

Στο πλαίσιο συμμετοχή του 3ου ενιαίου λυκείου Βέροιας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmusplus «Live and Learn at School», καθηγητές και μαθητές από την Τουρκία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Λετονία επισκέπτονται την πόλη μας στο διάστημα από 10 έως 14 Απριλίου 2016.

Η υποδοχή της ομάδας στη Βέροια έγινε τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κων/νο Βοργιαζίδη και τον αντιδήμαρχο παιδείας και πρόεδρο της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας κ. Γιώργο Σοφιανίδη. Στις αναφορές τους τόνισαν τη σημασία και το ενδιαφέρον των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να επικοινωνήσουν με  συναδέλφους και συμμαθητές τους από άλλες χώρες και ταυτόχρονα να αποκομίσουν γνώσεις ή να ανταλλάξουν χρήσιμες πρακτικές για την εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, έγιναν αναφορές στην ιστορία και τον πολιτισμό της Βέροιας και προέτρεψαν τους ξένους επισκέπτες να επισκεφτούν μνημεία της πόλης που αποδεικνύουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της. Εκ μέρους της αποστολής ευχαρίστησε εκπαιδευτικός από την Τουρκία εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά της αποστολής για την παρουσία και παραμονή στην Βέροιας. Ακολούθησε ξενάγηση σε ιστορικούς χώρους και μνημεία της πόλης μας, όπως στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, την Εβραϊκή Συνοικία, την Παλιά Μητρόπολη κ.α.

 

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου