Πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Ολοκαύτωμα στη Βέροια

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαΐου το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Ολοκαύτωμα το οποίο διοργανώθηκε από τον Τομέα Παιδαγωγικής του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. με τη συνεργασία του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας και των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

IMGP3743IMGP3698Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κών/νος Βοργιαζίδης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Βεροίας και Ναούσης Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας, κ. Γιώργος Σοφιανίδης, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αναστασία Μαυρίδου και κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος και ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μπέκης.

IMGP3704

Ιδιαίτερη στιγμή με έντονη συγκινησιακή φόρτιση στην εναρκτήρια συνεδρία αποτέλεσε η παρουσία του κ. Ιωσήφ Στρούμσα, μέλους της Εβραϊκής Κοινότητας της Βέροιας, ο οποίος χαιρετώντας τη διοργάνωση αναφέρθηκε στην εβραϊκή παρουσία στην πόλη και τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής αλλά και μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Την έναρξη του Σεμιναρίου εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής χαιρέτησε ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Δημήτρης Μαυροσκούφης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές και αναφέρθηκε στους σκοπούς της διοργάνωσης.
Μέσα από τις εργασίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το υπό εξέταση ζήτημα σε διάφορα επίπεδα.

IMGP3756

Κατ’ αρχήν σε ιστορικό επίπεδο παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία που φωτίζουν διάφορες πτυχές της ιστορίας των εβραϊκών κοινοτήτων και του Ολοκαυτώματος. Οι εισηγητές μέσα από το αρχειακό υλικό, τη βιβλιογραφία, αλλά και τα στοιχεία που προέκυψαν από την καταγραφή των προσωπικών μαρτυριών των πρωταγωνιστών εμπλούτισαν και παρουσίασαν τεκμηριωμένα τις διάφορες μελέτες τους.
Επιπλέον, σε εκπαιδευτικό επίπεδο δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο να γνωρίσουν εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υλοποίησαν συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα παρουσίασαν στο σεμινάριο. Επίσης, παρουσιάστηκε η μεθοδολογία ανάπτυξης αντίστοιχων projects, καθώς και τα απαραίτητα «υλικά» για την υλοποίησή τους. Τέλος, παρουσιάστηκαν τα διάφορα μέσα που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο εκπαιδευτικός στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων. Εκτενείς αναφορές έγιναν στη Λογοτεχνία, την Τέχνη, τον Κινηματογράφο αλλά και τις νέες τεχνολογίες.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου