Το κλειδί της Α΄ τάξης του 12 Δημοτικού άνοιγε… το Αρχοντικό Σαράφογλου

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος μαθητές της Α΄ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 την παραδοσιακή συνοικία της Κυριώτισσας.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η αναζήτηση του αρχοντικού που άνοιγε με το κλειδί που είχαν μαζί τους και τους το είχε στείλε κάποιος συγγενής από το εξωτερικό. Οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στη γειτονιά της Κυριώτισσας αναζητώντας την πόρτα που θα άνοιγε με το κλειδί τους. Τελικά, το κλειδί άνοιξε την κεντρική πύλη του Αρχοντικού Σαράφογλου, το οποίο και εξερεύνησαν με τη βοήθεια της αρχαιολόγου κας Μαρίας Χειμωνοπούλου, η οποία τους υποδέχτηκε στην αυλή του αρχοντικού.

Ακολούθησε ξενάγηση και αφήγηση ιστορίας στους χώρους του αρχοντικού, το οποίο εντυπωσίασε τους μικρούς επισκέπτες με την επιβλητικότητά του.

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές άφησαν στο αρχοντικό ένα αντίγραφο του κλειδιού με το οποίο άνοιξαν την πύλη του αρχοντικού.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου