Βραδιές Ιστορίας - 1ος Κύκλος - Τρίτη 31 Μαρτίου και Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κ.Ε.ΠΑ. Δ. Βέροιας εγκαινιάζει θεματικούς κύκλους εισηγήσεων με τον γενικό τίτλο «Βραδιές Ιστορίας». Στους κύκλους αυτούς πρόκειται να αναπτύσσονται θέματα διαφόρων επιστημονικών πεδίων από ιστορική, κυρίως, σκοπιά.

Η αρχή γίνεται με αφορμή τις προσεχείς γιορτές του Πάσχα. Η θεματολογία του πρώτου κύκλου προέρχεται από την επιστήμη της Θεολογίας και στη διάρκειά του θα αναπτυχθούν ιστορικά ζητήματα σχετικά με το Πάθος του Χριστού.

Οι εισηγητές στην ανάπτυξη των θεμάτων τους, πέρα από τις γνωστές βιβλικές πηγές, θα χρησιμοποιήσουν και άλλες πηγές γνωστές και ως εξωβιβλικές ή «απόκρυφα» κείμενα, προκειμένου να τεκμηριώσουν τις σχετικές απόψεις τους. Μέσα από αυτό τον κύκλο δίνεται μια καλή ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να πληροφορηθούν την ύπαρξη γραπτών κειμένων των πρώτων, μετά Χριστόν, αιώνων αλλά και να κατανοήσουν την περιγραφή και την επίδραση των γεγονότων του Πάθους στις τότε κοινωνικές ομάδες.

Ο πρώτος κύκλος «Βραδιές Ιστορίας» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου και την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Αρχοντικό Σαράφογλου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ώρα 20:00

Μόσχος Γκουτσιούδης – Επίκ. Καθηγητής Α.Π.Θ.: Απόκρυφα ευαγγέλια του πάθους. Από την ιστορία των κανονικών διηγήσεων στις ποικίλες θεολογικές επεξεργασίες

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, ώρα 20:00

Λάμπρος Παγούνης - Υπ. Διδάκτορας Α.Π.Θ.: Η δίκη του Ιησού μέσα από το Ρωμαϊκό και το Εβραϊκό δίκαιο

Δημήτρης Χρυσικόπουλος – Μαθηματικός - Θεολόγος: Προσεγγίζοντας τη Σταύρωση αισθητικά και ερμηνευτικά

Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση έργων αγιογραφίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Αγιογράφων «Γεώργιος Καλλιέργης» και έκθεση παλαιτύπων βιβλίων από τις συλλογές της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βἐροιας.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου