722ΤΜΧ (ΤΑΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ) - Προβολή ταινίας

Ο συντοπίτης μας σκηνοθέτης Γιάννης Κουφονίκος παρουσιάζει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας, την ταινία 722ΤΜΧ (ΤΑΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ) σε σενάριο-αφήγηση Christy Kelly με θέμα το προσφυγικό και την εγκατάσταση προσφύγων στο παροπλισμένο στρατόπεδο της Αλεξάνδρειας 722 TMX (ΤΑΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ)


Περίληψη της ταινίας:
Τον Μάρτιο του 2016 κυβερνήσεις, εντός της ευρωπαϊκής ένωσης, κλείνουν τα σύνορά τους, αφήνοντας σχεδόν 60.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, χωρίς την δυνατότητα να φτάσουν Βορειότερα, στις χώρες προορισμού τους.
Η ελληνική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με το καίριο θέμα φιλοξενίας των προσφύγων, αποφασίζει να επαναλειτουργήσει έναν αριθμό από εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα για την προσωρινή διαμονή τους.
Έτσι αναθέτει στο στρατό να συστήσει και να διαχειριστεί κέντρα φιλοξενίας: καθήκοντα για τα οποία δεν έχει εκπαιδευτεί και ούτε προϋπάρχει η ανάλογη εμπειρία.
Ο Κρίστι Κέλι, ένας νεαρός Άγγλος φοιτητής, επισκέπτεται ένα τέτοιο κέντρο στη μικρή πόλη της Αλεξάνδρειας, στη Βόρεια Ελλάδα. Μαζί με τοπικούς κινηματογραφιστές καταγράφει την καθημερινότητα στο κέντρο και ανακαλύπτει τον ρόλο του στρατού και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην οργάνωση του, στην καθημερινότητά των προσφύγων, καθώς και την αναδυόμενη σχέση μεταξύ των ντόπιων και των νέων τους γειτόνων.
Μία σχέση συνεχώς μεταβαλλόμενη, που κινείται ανάμεσα στην ανησυχία και την κατανόηση.Δυστυχώς κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσισμού έρχονται να αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης το Σεπτέμβριο κατά την εγγραφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

 

... Η συνέχεια στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ.

Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ , Κ.Ε.Π.Α. και Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου