Αρχαία Ελληνική Μυθολογία - Αφήγηση

 

Αρχαία Ελληνική Μυθολογία - Αφήγηση

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα με θεματικές από την Ελληνική Μυθολογία διοργανώνει η Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας κάθε Σάββατο τον μήνα Ιανουάριο στο Αρχοντικό Σαράφογλου

 

Σάββατο 9/1, 11.30π.μ Αρχοντικό Σαράφογλου

1η : Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Φωτιά, το ισχυρό όπλο των θνητών που χάρισε ο Προμηθέας και τιμωρήθηκε φρικτά. Πανδώρα, η σατανική εκδίκηση του Δία φυλαγμένη σε ένα κουτί. Δύο μύθοι που μιλούν για τη ζωή και εξηγούν τα γεγονότα της χαράς και της λύπης αφήνοντας όμως πάντα την ελπίδα για το μέλλον.

 

Σάββατο 16/1, 11.30π.μ Αρχοντικό Σαράφογλου

2η: Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ– Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Δύο μύθοι που υπογραμμίζουν την ανθρώπινη θέληση, την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, τον τρόπο να πετύχουμε τους στόχους μας αλλά και το μέτρο που οφείλουμε να έχουμε, την τραγικότητα και την ανατροπή που μπορεί να κρύβει η ζωή μας .

 

Σάββατο 23/1, 11.30π.μ Αρχοντικό Σαράφογλου

3η:Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ – ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

Οι ιστορίες που διαπραγματεύονται τη ζωή και τον θάνατο, την αιώνια διαδοχική παρουσία τους, τους τρόπους που οι αρχαίοι Έλληνες προσπαθούσαν να υπερβούν το γεγονός του θανατου – του τέλους, τονίζοντας πως πρέπει να προηγηθεί ο πόνος για να έρθει η χαρά και να ισχύσει η λέξη "πάντα".

 

Αφήγηση των μύθων από την Κατερίνα Κλεάρχου, με την συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτισμενη με παραδοσιακο τραγουδι για παιδια ηλικίας 6 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη , μόνο με δήλωση συμμετοχής στο τηλ 2331078100

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου