«Μια βόλτα στο παρελθόν» - Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Αρχοντικό Σαράφογλου

Το Αρχοντικό Σαράφογλου γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τριακόσιοι μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Ημαθίας ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων) και του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, να δώσουν ζωή στο όμορφο αρχοντικό της πόλης μας. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφτηκαν το Αρχοντικό Σαράφογλου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Μια βόλτα στο παρελθόν».

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την πολιτιστική κληρονομιά της Βέροιας. Μέσα από βιωματικές δράσεις τα παιδιά ανακάλυψαν στοιχεία του περιβαλλοντικού, οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού παρελθόντος της Βέροιας με αφορμή το Αρχοντικό Σαράφογλου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίστηκε σε προτάσεις εκπαιδευτικών (ευχαριστούμε τη Νατάσα Ίτσκου και τον Γρηγόρη Ίτσκο), υποστηρίχτηκε από το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» και εμπλουτίστηκε με βιωματικές δραστηριότητες εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία. Ο τελικός σχεδιασμός, η προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε σχολείου καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΠΕ Ημαθίας και τον κο Μανώλη Ξυνάδα.

 

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου